box6

Базов курс по програмиране и роботика

Продължителност: 6 седмици (6 занятия по 90мин.)

Цена: 190лв.

Какво ще правим?

Децата ще се  запознаят с основни концепции в  програмирането, използвайки специално предназначена за деца програма за блоково програмиране. В рамките на курса децата ще програмират различни роботи и роботизирани изобретения, направени с помощта на микрокомпютър наречен Микробит.

Микробит е програмируем микрокомпютър, който може да се използва за невероятни изобретения: от светещи надписи през роботи до музикални инструменти. Създаден е с подкрепата на световната медия ВВС и се използва за обучение във всяко училище във Великобритания. Чрез програмирането на Микробит децата за пръв път успяват да пренесат виртуалната си работа в реалния свят, успяват да видят и да пипнат резултата от своите усилия.

Ето някои от проектите, които ще правим:

  • Ще програмираме "умна" саксия - използвайки сензор за влажността на почвата, чрез който ще разбираме, кога нашата саксия има нужда от поливане.
  • Ще програмираме собствен светофар
  • Ще програмираме разпределителната шапка на Хари Потър


Какво ще научим?

Децата ще се запознаят и ще използват основни понятия и концепции в програмирането като:

  • Променливи
  • Цикли
  • Използване на различни условни конструкции
  • Функции

 

Участниците в базовия курс по програмиране и роботика наистина творят и създават първите си изобретения, като сами им вдъхват живот и ги карат да изпълняват техните команди. Специално пригодена за работа с деца, платката Микробит използва специализирана среда за програмиране, в която децата подреждат блокове, но имат и възможността да видят как изглежда сътвореното от тях като написан код, което им дава нов поглед над програмирането. Специалният прототип на платката, който стои в левия ъгъл на техните екрани, им позволява в реално време да проследяват дали кодът, върху който работят, е правилен.

Курсът набляга много и на техническите умения и концентрацията, тъй като при всеки проект децата сами свързват своите платки, получават ценни знания за устройството им, за електричеството, за важността на правилното напасване на отделните компоненти.

Запишете се тук


Курс Роботика и програмиране от 15.03.2020Курс Детска научна лабораторияКурс Арт ателиеРаботилница 'УМЕН ДОМ'Развиваща Лего работилница за децаЗанималня